Rondellen med de mange anvendelsesmuligheder

Vatrondellen er lige dele udskældt og elsket. Udskældt for at være et produkt til engangsbrug. Elsket, fordi den har mange anvendelsesmuligheder.


Rundt omkring på markedet, findes stofrondeller, hæklede rondeller og alt midt imellem. Fælles for de fleste er, at de kan genanvendes. Noget jeg i høj grad bifalder. Fælles for dem er også, at de har en form, der kræver en del ”skills” hvis man vil lave dem selv.


Jeg havde længe savnet en simpel løsning. Både i forhold til opbevaring, anvendelse og ikke mindst vask. Derfor lavede jeg den firkantede rondel med jersey på den ene side og frotté på den anden. 


Den er simpel at lave det varer ikke længe at klippe/skære den ud, og det er en oplagt måde at få brugt det gamle hullede håndklæde og den der plettede t-shirt, du alligevel ikke bruger længere.

Jeg bruger mine rondeller til alt hvad man bruger vatrondeller til, samt til at vaske ansigtet i. De er også fremragende når man har børn, f.eks. til bleskift eller når de selv vil vaske sig.

Rondellerne her er firkantede, og nemme at opbevare!


Det er optimalt, hvis du vælger at sy dem i stof, der kan tåle kogevask, men alt kan bruges. Det er også et oplagt projekt til at få bugt med dine stofrester – og du kan naturligvis lave dem i præcis den størrelse du foretrækker.

Sådan gør du:

Klip t-shirt og håndklæde i lige store kvadratiske stykker. Mine rondeller er 7*7 cm, når de er færdigsyede.

 

Læg firkanterne med sammen, og overlock/ZigZag langs kanten hele vejen rundt. Du kan også vælge at sy dem med et lige sting, med ca. ½ cm sømrum, og vende dem rundt. Det giver en tykkere kant.

 

Ønsker du et ”håndtag”, klipper du en ekstra kvadrat, som du folder på midten eller på skrå og ligger så to af hjørnerne eller siderne flugter, inden du syr alle lagene sammen.